PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO KOMEN

Intervencije v letu 2014

21. 12. 2014 ob 14:45 uri

47. Prometna nesreča, Tupelče-Štanjel

ReCO Postojna nas je obvestil o prometni nesreči na cesti Tupelče – Štanjel. Ob prihodu na lokacijo smo ugotovili, da je ena oseba poškodovana. Skupaj s poklicnimi gasilci ZGRS Sežana smo naletno in protipožarno zavarovali kraj, stabilizirali vozilo in do prihoda NMP poškodovani osebi nudili pomoč. Na intervenciji je sodelovalo 7 gasilcev PGD Komen z enim vozilom, poklicni gasilci ZGRS Sežana, reševalci NMP Sežana in Policija. Še 12 gasilcev je bilo v pripravljenosti v gasilskem domu.

30. 11. 2014 ob 11:21 uri

46. Prometna nesreča, MP Gorjansko

ReCO Postojna nas je obvestil, da je pri mejnem prehodu Gorjansko prišlo do prometne nesreče. Na poti smo bili obveščeni, da je prometna nesreča na italijanski strani in da je intervencija preklicana. Na intervenciji je sodelovalo sedem gasilcev PGD Komen z enim vozilom, gasilci ZGRS Sežana, NMP Sežana in Policija. V gasilskem domu je bilo v pripravljenosti še pet gasilcev.

27. 11. 2014 ob 09:06 uri

45. Prometna nesreča, Komen

ReCO Postojna nas je obvestil, da je v Komnu pri Osnovni šoli Komen prišlo do prometne nesreče tovornega vozila in da iz njega izteka gorivo. Skupaj s poklicnimi gasilci ZGRS Sežana smo preprečili iztekanje goriva, preostanek goriva prečrpali v sode in očistili vozišče. Poškodovanih ni bilo. Na intervenciji je sodelovalo pet gasilcev PGD Komen z enim vozilom, gasilci ZGRS Sežana z enim vozilom, Policija in Cestno podjetje Koper. V gasilskem domu je bilo v pripravljenosti še pet gasilcev.

13. 11. 2014 ob 19:27 uri

44. Pomoč pri poplavah, Koritnice

Poveljnik Kraške gasilske zveze nas je obvestil, da nas na območju Knežaka potrebujejo za nočno dežurstvo na poplavljenih območjih na ilirskobistriškem. Tekom noči smo se tako odzivali na pomoč pri postavljanju protipoplavnih vreč in črpanju meteornih voda iz stanovanjskih hiš. Na intervenciji sta sodelovala dva gasilca z enim vozilom, dežurala pa sta od 20.00 ure do 10.00 ure naslednjega dne.

12. 11. 2014 ob 10:20 uri

43. Pomoč pri poplavah, Knežak; Bač

Poveljnik Kraške gasilske zveze nas je obvestil, da je bila naša zveza poklicana na pomoč na poplavljena območja v Knežaku z okolico. V Knežaku in Baču smo nudili pomoč pri postavljanju protipoplavnih vreč in črpanju meteornih voda iz poplavljene stanovanjske hiše. Na intervenciji so sodelovali štirje gasilci s enim vozilom.

24. 10. 2014 ob 20:39 uri

42. Odstranjevanje sršenov, Tomačevica

Občanka nas je obvestila, da imajo v dimniku stanovanjske hiše sršenje gnezdo. Na lokaciji smo ugotovili, da so sršeni zgradili gnezdo na vrhu dimnika in s tem popolnoma zamašili dimnik. Gnezdo smo odstranili in dimnik očistili. Na intervenciji so sodelovali trije gasilci PGD Komen z enim vozilom.

22. 09. 2014 ob 20:10 uri

41. Odstranjevanje sršenov, Coljava

Občanka nas je obvestila, da je na podstrešju odkrila sršenje gnezdo. Gnezdo smo odstranili. Na intervenciji je sodelovalo šest gasilcev PGD Komen z enim vozilom.

07. 09. 2014 ob 13:35 uri

40. Prometna nesreča, Škrbina – Lipa

ReCO Postojna nas je obvestil o prometni nesreči motorista na cesti Škrbina – Lipa. Ob prihodu na lokacijo smo ugotovili, da je ena oseba poškodovana. Skupaj s poklicnimi gasilci ZGRS Sežana smo zagotovili prometno in požarno zavarovanje, ter nudili prvo pomoč ponesrečencu do prihoda NMP Sežana. Na intervenciji je sodelovalo 7 gasilcev PGD Komen z enim vozilom, dva gasilca ZGRS Sežana z enim vozilom, NMP Sežana in Policija. V gasilskem domu je bilo v pripravljenosti še 11 gasilcev.

05. 09. 2014 ob 20:21 uri

39. Odstranjevanje sršenov, Kobdilj

Občan nas je obvestil, da je odkril sršenje gnezdo. Na lokaciji smo ugotovili, da se sršenje gnezdo nahaja v odsluženem zvočniku. Sršene smo odstranili. Na intervenciji so sodelovalo štirje gasilci PGD Komen z enim vozilom.

31. 08. 2014 ob 11:14 uri

38. Prometna nesreča, Gorjansko

ReCO Postojna nas je obvestil o prometni nesreči v vasi Gorjansko. Ob prihodu na lokacijo smo ugotovili, da je v prometni nesreči udeleženo eno vozilo in da je ena oseba poškodovana. Skupaj s poklicnimi gasilci ZGRS Sežana smo nudili požarno in naletno varovanje, na vozilu odklopili akumulator in ponesrečeni osebi nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev. Ob prihodu reševalcev smo skupaj rešili poškodovano osebo iz vozila. Na intervenciji je sodelovalo 7 gasilcev PGD Komen z enim vozilom, dva gasilca ZGRS Sežana z enim vozilom, NMP Sežana in Policija. V gasilskem domu je bilo v pripravljenosti še 13 gasilcev.