PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO KOMEN

Intervencije v letu 2018

31. 12. 2018 ob 23:39 uri

53. Prometna nesreča, Gorjansko

ReCO Postojna nas je obvestil o hudi prometni nesreči v vasi Gorjansko. Osebno vozilo je trčilo v drevo. Reševanje je bilo zelo težko in naporno. Gasilci ZGRS Sežana in PGD Komen smo zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in s tehničnim posegom rešili dve ukleščeni osebi. Nudili smo pomoč NMP Sežana in Nova Gorica pri reanimaciji in oskrbi poškodovancev, ter cestni službi pri sanaciji cestišča. Tri osebe so reševalci prepeljali v SB Šempeter, reanimacija dveh oseb na kraju dogodka ni bila uspešna. Na intervenciji so sodelovali 4 gasilci ZGRS Sežana z dvema voziloma in 11 gasilcev PGD Komen z 2 voziloma, ter reševalci in policisti.

08. 12. 2018 ob 11:59 uri

52. Prometna nesreča,Komen

ReCO Postojna nas je obvestil, da je v krožnem križišču v Komnu prišlo do prometne nesreče. Na lokaciji smo ugotovili, da sta bila v nesreči udeležena dva avtomobila in da je ena oseba lažje poškodovana. Skupaj z gasilci ZGRS Sežana smo prometno in proti požarno zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator in ponesrečeni osebi nudili prvo pomoč do prihoda NMP. Na intervenciji je sodelovalo 6 gasilcev PGD Komen z enim vozilom in 6 gasilcev našega društva, ki so bili v bližini, 3 gasilci ZGRS Sežana z enim vozilom, medicinska ekipa NMP Sežana, policija in delavec cestnega podjetja. V gasilskem domu so bili v pripravljenosti še štirje gasilci.

06. 12. 2018 ob 20:26 uri

51. Požar v naravi, Komen – Gorjansko

ReCO Postojna nas je telefonsko obvestil, da občan vidi manjši ogenj med vasema Komen – Gorjansko. Ob prihodu na lokacijo smo ugotovili, da gre za manjši požar na travniku. Požar smo pogasili. Na intervenciji so sodelovali štirje gasilci PGD Komen z enim vozilom.

25. 11. 2018 ob 07:25 uri

50. Požar v naravi, Komen – Krajna Vas

ZGRS Sežana nas je telefonsko obvestil, da so dobili prijavo da v smeri od Komna proti Krajni vasi občan vidi gost črn dim. Ob prihodu na lokacijo smo ugotovili, da je požar pri vasi Krajna vas in da gori manjši kup vejevja in smeti. Požar smo skupaj z gasilci ZGRS Sežana pogasili. Na intervenciji je sodelovalo pet gasilcev PGD Komen z enim vozilom in gasilci ZGRS Sežana.

16. 11. 2018 ob 20:39 uri

49. Prometna nesreča, Komen – Gorjansko

Reco Postojna nas je obvestil o padcu motorista na cesti med Komnom in Gorjanskim. Na lokaciji smo poškodovani osebi nudili prvo pomoč, skupaj z ZGRS Sežana zavarovali in razsvetljevali mesto nesreče in reševalcem nudili pomoč pri prenosu poškodovane osebe v reševalno vozilo. Sanirali smo razlite tekočine in dokončno očistili cestišče ter nudili pomoč avto vleki pri nakladanju motornega kolesa. Na intervenciji je sodelovalo 7 gasilcev PGD Komen z enim vozilom, 3 gasilci ZGRS Sežana z enim vozilom, reševalci NMP in Policija. Štirje gasilci pa so še bili v pripravljenosti v gasilskem domu.

29. 10. 2018 ob 18:51 uri

48. Vetrolom, Rubije

ReCO Posotjna nas je obvestil, da je v vasi Rubije veter podrl drog telekomunikacijskega omrežja. Na lokaciji smo ugotovili, da sta podrta dva droga. Oba smo umaknili s ceste in zavarovali optični kabel. Na intervenciji je sodelovalo 7 gasilcev PGD Komen z enim vozilom. V gasilskem domu je bilo v pripravljenosti še 16 gasilcev.

29. 10. 2018 ob 18:03 uri

47. Vetrolom, Komen – Gorjansko

ReCO Postojna nas je telefonsko obvestil o podrtem drevesu na cesti Komen – Gorjansko. Na lokaciji smo drevo odstranili in cesto očistili. Na intervenciji so sodelovali štirje gasilci PGD Komen z enim vozilom.

26. 10. 2018 ob 09:49 uri

46. Požar v naravi, Komen – Gorjansko

ReCO Postojna nas je obvestil o požaru v naravi ob cesti Komen – Gorjansko. Ob prihodu na lokacijo smo ugotovili, da gre za nadzorovano kurjenje in da naše posredovanje ni potrebno. Na intervenciji je sodelovalo pet gasilcev PGD Komen z enim vozilom. V gasilskem domu je bilo v pripravljenosti še 6 gasilcev.

20. 10. 2018 ob 19:42 uri

45. Odstranjevanje os, Gorjankso

ReCO Postojna nas je obvestil, da je občan v vasi Gorjansko odkril sršenje osje gnezdo. Na lokaciji smo gnezdo odstranili. Na intervenciji je sodelovalo 5 gasilecv PGD Komen z enim vozilom.

19. 10. 2018 ob 09:59 uri

44. Požar na objektih, Brestovica pri Komnu

ReCO Postojna nas je obvestil, da v vasi Brestovica pri Komnu gori dimnik. Na lokaciji smo ugotovili, da gorijo saje v dimniški tuljavi. Požar smo do izgoretja saj nadzorovali s termovizijsko kamero. Ko je požar ugasnil smo dimnik očistili in lastniku odsvetovali kurjenje dokler dimnika ne pregleda dimnikar.  Na intervenciji je sodelovalo 10 gasilcev PGD Komen z dvema voziloma in trije poklicni gasilci ZGRS Sežana z enim vozilom.