PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO KOMEN

Mladina v letu 2019

07. 12. 2019

Obisk Miklavža v PGD Komen

V soboto 7. decembra 2019 so mentorji in mentorice pripravile okraševanje gasilskega doma. Skupaj z mladino PGD Komen so okrasili klubski prostor, hodnik, garderobo in božični drevesi, ki so ju postavili v klubski prostor in v garderobo.
Po okraševanju je sledilo presenečenje, obisk Miklavža, ki je vse skupaj naprej lepo pozdravil in jim nato podaril darove, ki jih je prinesel s seboj. Ob slovesu jim je zaželel vesele novoletne praznike in srečno novo leto 2020.

05. 10. 2019

Srečanje mladine Kraške gasilske zveze 2019

V soboto 5. oktobra smo mentorji PGD Komen pripravili srečanje mladine za celotno Kraško gasilsko zvezo.

Po uvodnih pozdravih predsednice mladinske komisije PGD Komen Urše Trobec , predsednice mladinske komisije KGZ Sanje Višnjevec in predsednika Kraške gasilske zveze (KGZ) Dimitrija Dokića so se otroci in mentorji razporedili po skupinah ter se odpravili na orientacijski pohod. Na pohodu so se otroci preizkusili na dveh točkah. Ena izmed točk je bila vaja z vedrovko, ki jo pionirji izvajajo na tekmovanjih, le da je bila tokrat z zavezanimi očmi. Po pohodu je sledilo druženje, družabne igre in kosilo, pozabili pa nismo tudi na gasilsko fotografijo. Ob zaključku druženja vsak otrok za spomin dobil svoj nahrbtnik. Druženje mladine KGZ je dogodek namenjen predvsem zabavi otrok ob tem pa tudi sklepanju novih prijateljstev. Srečanja se je udeležilo 140 otrok in 30 mentorjev.

07. 09. 2019

Izlet mladine PGD Komen

V soboto 7. septembra 2019 so mentorji PGD Komen organizirali izlet gasilske mladine našega društva.
Mladi gasilci in gasilke so si najprej ogledali Gasilsko brigado Ljubljana (GBL), ki je največja poklicna gasilska enota v Sloveniji. Predstavljena jim je bila organizacija enote, zgodovina, oprema in vozila v enoti. Po ogledu GBL je sledil del izleta namenjen zabavi v Vodnem mestu Atlantis, kjer so otroci in mentorji uživali na vodnih aktivnostih, ki so tam na razpolago.
Po napornem plavanju, drsenju po toboganih in drugih dogodivščinah so bili vsi skupaj že zelo lačni. Tako so izlet zaključili s picami velikankami, ki so otroke navdušile tako po velikosti kot tudi z okusom.

Članice in člani PGD Komen čestitamo mentorjem za organizacijo izleta!

09. 03. 2019

Zbor mladih PGD Komen

V soboto 9. marca 2019 je gasilska mladina skupaj z mentorji pripravila Zbor mladih PGD Komen.

Zbor mladi je otvorila predsednica komisije za delo z mladino PGD Komen, ki je predstavila dnevni red zbora in predlagala delovno predsedstvo. Nato je vodenje zbora prevzelo delovno predsedstvo sestavljeno iz mladih gasilcev in gasilk PGD Komen.

Na zboru mladih so predsednica za delo z mladino, predstavnik mladincev in predstavnik pionirjev predstavili delo mladih v našem društvu v letu 2018 in plan dela za leto 2019.  Vse zbrane je ob zaključku pozdravil še predsednik društva. Zbora mladih so se udeležili mladi gasilci in gasilke PGD Komen, njihovi starši, mentorji in vodstvo društva.

16. 02. 2019

Mladina obiskala ZGRS Sežana

V soboto 16. februarja 2019 so mentorji organizirali ogled poklicne gasilske enote Zavoda za gasilno in reševalno službo (ZGRS) Sežana za mladino našega društva.
Poklicni gasilci so mladim gasilcem predstavili njihove prostore, vozila in opremo, ki jo uporabljajo. Posebnost ogleda je bilo tudi usposabljanje prostovoljnih gasilcev Kraške gasilske zveze, ki je potekalo na poligonu in v okolici enote. Tako so mladi gasilci lahko videli kako poteka usposabljanje bodočih prostovoljnih gasilcev.

Poklicni kolegi so najzabavnejši del ogleda pustili za konec. Našim gasilcem so predstavili vozilo za gašenje in reševanje iz višin, ki lahko doseže višino do 32m.