PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO KOMEN

Mladina v letu 2021

04. 12. 2021

Novoletna okrasitev PGD Komen

Okraševanje gasilskega doma je običajno ena izmed zadnjih gasilskih dejavnosti gasilske mladine PGD Komen in njihovih metrojev, mentoric.

V soboto 4. decembra je mladina PGD Komen okraševala gasilski dom. Skupaj z mentorji so okrasili stene klubskega prostora, garderob in garaž. Okrasili so tudi dve smrekci, katere lepo krasijo klubski in garderobni prostor.
Po zaključenem okraševanju je pridno mladino presenetil Miklavž, ki je otroke obdaril s sladkimi darili. Ker se je mladina z okraševanjem res izkazala, so jim mentorji ob zaključku spekli pico.

 

16. 10. 2021

Kostanjev piknik 2021

V soboto 16. oktobra 2021 so mentorji in mentorice za gasilsko mladino organizirali tradicionalni kostanjev piknik. Leta 2020 piknika nismo organizirali zaradi COVID-19.

Mladina je piknik začela s pohodom iz vasi Tomačevica proti Komnu. Ob prihodu v gasilski dom so jih pričakali mentorji in mentorice z veliko pečenega kostanja in kupom slastnih palačink.

13. 09. 2021

Vaje mladine v septembru

V mesecu septembru so naši najmlajši člani in članice začeli z gasilskimi vajami. Aktivno se pripravljajo na tekmovanje Kraške gasilske zveze, ki bo organizirano meseca oktobra. Gasilski mladini so se pridružili tudi novi člani in članice.

26. 06. 2021

Zaključne vaje mladine 2021

V soboto 26. junija 2021 je potekalo zaključno druženje gasilske mladine. Za mladince so mentorji pripravili zaključno vajo, na kateri so morali pogasiti požar v naravi. Gašenje so izvajali pod strogim nadzorom mentorjev in članov operativne enote PGD Komen.
Pionirji so se med tem že zabavali z vodnimi igrami v gasilskem domu. Po opravljeni vaji so se igram pridružili tudi mladinci. Druženje se je nadaljevalo z igrami v bazenu, mentorji pa so poskrbeli za vzdušje z zabavno glasbo in piknikom.

S tem smo zaključili z delom z gasilsko mladino v spomladanskem času. Z vajami ponovno začnemo v mesecu septembru.

29. 05. 2021

Vaje mladincev – požari v naravi

V soboto 29. maja 2021 so v društvu potekale redne vaje mladincev.

Tema vaj je bila oprema in vozila za gašenje požarov v naravi. Mladinci so se obnovili poznavanje in se preizkusili v uporabi gasilskih armatur, nahrbtnikov, visokotlačnih cevi, spoznali so manjše vozilo za gašenje požarov v naravi GVGP – 1 in večje vozilo GVGP-2.

15. 05. 2021

Vaje pionirjev – lestve

V soboto 15. maja 2021 so potekale redne vaje pionirjev in pionirk.
Na vajah so naši najmlajši člani in članice spoznavali gasilska lestva, njihovo uporabo in pravilno hojo po lestvah. Pod skrbnim varovanjem mentorjev so se prav si preizkusili pri hoji na lestvi in na vrhu tudi naredili lastovko.

15. 05. 2021

Vaje mladincev v maju

V soboto 15. maja 2021 so potekale prve letošnje vaje za mladince. V letošnjem letu vaje za mladino niso potekale zaradi ukrepov za preprečevanje širjenja virusa COVID-19.

Na vajah so mentorji mladincem najprej predstavili gasilske armature in t.i. trodelni napad, ki je eden osnovnih gasilskih napadov. Nato so se mladinci pri postavitvi trodelnega napada tudi preizkusili.

08. 05. 2021

Vaje pionirjev

V soboto 8. maja 2021 so potekale prve vaje pionirjev v letošnjem letu. V času strogih omejitvenih ukrepov zaradi virusa COVID – 19 vaj z gasilsko mladino nismo izvajali, tako je na prve vaje prišlo tudi nekaj novih članov in članic.

Pionirje in pionirke smo razdelili v dve manjši skupini in vaje izvajali na dveh točkah. Na eni točki smo jim predstavili gasilsko tekmovalno disciplino »Vaja z vedrovko«, na drugi točki pa smo predstavili vozilo GCGP-3 in gasilske armature za trodelni napad.

Vse vaje so potekale skladno s priporočili za preprečevanje širjenja virusa COVID – 19.