PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO KOMEN

Mladina v letu 2020

03. 10. 2020

Vaje mladincev – ravnanje z IDA

V soboto 4. oktobra 2020 so v društvu potekale redne vaje mladincev in mladink. Mentorji so najprej predstavili sestavo in nameščanje izolirnih dihalnih aparatov (IDA). Po predstavitvi so se mladinci tudi sami preizkusili v ravnanju z izolirnimi dihalnimi aparati.

26. 09. 2020

Vaje pionirjev – vozila in družabne igre

V soboto 26. septembra 2020 so v društvu potekale redne vaje pionirjev in pionirk. Na vajah so mentorji prikazali gasilska vozila in opremo. Vaje so zaključili z družabnimi in motivacijskimi igricami.

12. 09. 2020

Uvodne skupne vaje mladine

V soboto 12. septembra 2020 so se ponovno začele vaje gasilske mladine po poletnih počitnicah. Na uvodnih vajah so se otroci zabavali ob družabnih igrah in skupaj z mentorji pripravili načrte za delo v bodoče.

20. 06. 2020

Zaključek dela z mladino 2020

V soboto 20. junija 2020 je mladinska komisija organizirala zaključno druženje mladine PGD Komen pred poletnimi počitnicami.
Druženje so začeli z orientacijskim pohodom po gozdnih poteh iz Komna, proti Volčjemu Gradu , Sveto pri Komnu in nato nazaj v Komen, kjer so pohod zaključili v gasilskem domu.
Pohodu je sledilo prijetno druženje ob športnih igrah in dobri hrani. Za zaključek so se vsi skupaj posladkali še s sladoledom.

Člani in članice PGD Komen želimo našim najmlajšim članom prijetne poletne počitnice.

01. 02. 2020

Posvet mentorjev Obalno kraške regije

V soboto 1. februarja 2020 je v Ospu, pod organizacijo PGD Osp potekal posvet mentorjev Obalno kraške regije.
Na posvetu so mentorjem bile predstavljene novosti iz tekmovanja v gasilski orientaciji in gasilskega kviza, mentorji PGD Razdrto so pripravili predstavitev njihovega poučevanja mladih iz področja orientacije, predstavljena je bila vaja iz razvrščanja, ki bo na državnem tekmovanju. Iz našega društva so se posveta udeležili trije mentorji.