PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO KOMEN

Mladina v letu 2022

10. 12. 2022

Obisk Miklavža PGD Komen

V soboto 10. decembra 2022 so mentorji in mentorice pripravile zadnje skupne vaje mladine. Najmlajši člani društva so si v sejni sobi ogledali risanko Jelenček Niko, mladinci pa so okraševali novoletno jelko in prostore društva. Po končani okrasitvi so se mladinci pridružili ogledu risanke.
Med risanko je sledilo presenečenje, obisk Miklavža, ki je vse skupaj naprej lepo pozdravil in jim nato podaril darove, ki jih je prinesel s seboj. Ob slovesu jim je zaželel vesele novoletne praznike in srečno novo leto 2023. Po končanem druženju z Miklavžem se je mladino pogostilo in tako zaključilo prijetne zadnje vaje v letu 2022.

 

15. 10. 2022

Izlet mladine PGD Komen

V soboto 15. oktobra so mentorji PGD Komen organizirali izlet gasilske mladine našega društva.
Mladi gasilci in gasilke so si najprej ogledali Center za zaščito in reševanje – CZR Domžale. Predstavljena jim je bila organizacija enote, zgodovina, oprema in vozila v enoti. Ob koncu ogleda so otroke gasilci dvignili z avtolestvijo (ALK-32). Po ogledu CZR Domžale je sledil del izleta namenjen zabavi v pustolovskem parku Geoss, kjer so se otroci in mentorji malo razvedrili in preizkusili svoje spretnosti pri premagovanju ovir na drevesih. .
Po napornem plezanju, skakanju in drugih dogodivščinah so bili vsi skupaj že zelo lačni. Tako so izlet zaključili s picami, ki so otroke in mentorje navdušile z okusom.

CZR Domžale se za gostoljubje in sprejem iskreno zahvaljujemo.

Članice in člani PGD Komen čestitamo mentorjem za organizacijo izleta!

11. 06. 2022

Zaključno srečanje mladine 2022

V soboto 11.6.2022 se je v lovski koči med Kobjeglavo in Štanjelom odvijal Zbor mladih in zaključek leta. Zbor mladih je organ, ki se prav tako kot Občni zbor sestane enkrat letno in ga sestavljajo pionirji in mladinci društva. Najprej je prisotne pozdravil predsednik Komisije za delo z mladino, predlagal dnevni red in člane delavnega predsedstva. Nato so sledila poročila predsednika Komisije za delo z mladino, predstavnika mladincev in predstavnika pionirjev za leto 2021. Verifikacijska komisija je ugotovila, da je na Zboru mladih zadostno število mladine in lahko nadaljuje z delom. Predsednik Komisije za delo z mladino je podal še plan dela za leto 2022. Poročila in plan so bila soglasno sprejeta. Na koncu sta prisotne pozdravila še predsednik in poveljnik društva ter jih pohvalila za dosedanje dobro delo.
Po končanem uradnem delu je sledila še pogostitev z jedmi iz žara, mesnice Tošč iz Štanjela in sladkim presenečenjem v obliki sladoledov podjetja Leone iz Ajdovščine.
Na koncu je sledilo še druženje vseh prisotnih ob zabavnih igrah, ki so jih pripravili mentorji. Vsem prisotnim staršem, mladini, mentorjem ter poveljniku in predsedniku društva se zahvaljujemo za prihod.
Še posebna zahvala gre mesnici Tošč iz Štanjela in podjetju Leone iz Ajdovščine, saj so svoje izdelke podarile in tako omogočile nepozaben zaključek leta.

Člani in članice PGD Komen želimo našim najmlajšim članom prijetne poletne počitnice.

 

26. 03. 2022

Mladina in začetek leta 2022

Po prihodu Miklavža smo pri gasilski mladini imeli nekaj premora do sredine januarja. Takrat smo pa ponovno začeli izvajati vaje pod takrat veljavnimi ukrepi. Mladina je spoznavala dimniške požare, reševanje ponesrečencev iz vozila, spomladi aktualne požare v naravi in veliko več.

Marca se nam je po nestrpnem čakanju, da se lahko ponovno vidimo brez mask želja uresničila. Priložnost umiljanja ukrepov je zagrabila tudi Kraška gasilska zveza in prižgala zeleno luč za izvedbo mladinskega in članskega tekmovanja, ki se bo odvijalo 21.5.2022 v Sežani pod vodstvom PGD Povir. Mladina tekmovanje nestrpno pričakuje, saj ga od začetka epidemije še ni bilo. Od takrat se naša mladina pridno pripravlja na tekmovanje. Letos se bodo pionirji pomerilie že v dobro znani vaji z vedrovko, prenosom vode in razvrščanjem. Mladinci se pa bodo pomerili v mokri vaji s hidrantom, teoretičnim testom in razvršanjem.

Fotografije so bile posnete 26.3.2022 na vajah pionirji, ko so vadili vajo z vedrovko, prenos vode in razvršanje.