PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO KOMEN

Ostali dogodki v letu 2010

18. 12. 2010

Novoletno srečanje PGD Komen 2010

V soboto 18. decembra smo se člani našega gasilskega društva zbrali na tradicionalnem novoletnem srečanju PGD Komen. Srečanje je potekalo v prostorih kmetije Štolfa v Volčjem gradu. Druženje se je začelo ob 19h z voščilom predsednika društva Marko Adamičem in poveljnika Robert Kobala. Nato je sledilo druženje ob dobri hrani in pa domači glasbi harmonike in bobna, za kar so poskrbeli člani našega društva. Druženje smo zaključili v poznih večernih urah, vsi člani pa so pred odhodom dobili še darilce in sicer koledar PGD Komen za leto 2011.

Ob tej priložnosti se zahvaljujemo vsem članom za udeležbo, zaposlenim kmetije Štolfa za dobro postrežbo in vsem skupaj voščimo vesele praznike ter srečno novo leto 2011!

06. 11. 2010

Druženje mentorjev mladine KGZ 2010

V soboto 6. 11. 2010 se je v našem društvu odvijalo druženje mentorjev mladine Kraške gasilske zveze. Zbrali smo se ob 13h. Po pozdravu predsednika PGD Komen in deljenju majic se je druženje začelo z orientacijskim pohodom, ki je imel start v Komnu. Orientacijski tek je bil razdeljen na štiri točke, kjer je udeležence pričakala osvežitev pa tudi naloge in sicer tekmovanje z vedrovko, obleči gasilca, dvodelni napad in pa oskrba ponesrečenca. Cilj pohoda je bil v Tomačevici, kjer smo v vaškem domu podelili zmagovalcem priznanja in darila.

Nato smo nadaljevali druženje ob družabnih igricah, ki so jih pripravili naši mentorji in dobri glasbi. Predvsem dobra družba je bila razlog, da se je druženje povleklo pozno v noč.

23. 10. 2010

Dan odprtih vrat Mettis Gornja Radgona

V soboto 23. 10. 2010 je bil v Gornji Radgoni dan odprtih vrat podjetja Mettis, kjer se je predstavilo tudi naše vozilo GCGP – 3.

12. 10. 2010

Obisk delegacije Državnega zbora iz Cipra

Na pobudo Zavoda za gozdove RS smo v PGD Komen imeli na obisku delegacijo Odbora Državnega zbora za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano iz Slovenije in predstavnike iz Cipra. Skupaj z predstavniki zavoda za gozdove smo jih popeljali po požarišču iz leta 2006 »Šumka«. Ogledali so si tudi gasilski dom in vozila, ter predstavljeno jim je bilo delovanje gasilcev na tem področju.

03. 09. 2010

Izlet operativne enote PGD Komen (JVP Rijeka, Goli otok)

Na sončno soboto 3. 9. 2010 je bil organiziran izlet operative PGD Komen v JVP Rijeka in Goli otok. Izlet se je začel ob 6:30 izpred gasilskega doma. Pot nas je najprej peljala v Reko, kjer smo si ogledali JVP Rijeka (Javna vatrogasna postrojba Rijeka). Poklicni kolegi iz Reke so nam najprej predstavili njihov poklicni zavod z 20 minutno predstavitvijo, po tem pa smo imeli 10min časa za osvežitev. Sledila je predstavitev celotnega zavoda torej dispečarskega centra in vozil, opreme.

Po dobri uri ogleda smo se odpravili proti otoku Krk, kjer nas je že čakala ladjica za Goli otok. Ob 12h smo z ladjico odrinili proti Golemu otoku, med dve urno plovbo smo posedali po ladjici, občudovali morje, vmes pa smo dobili tudi okusno ribjo malico. Ob prihodu na Goli otok smo imeli vodenje po otoku s prof. Bubincom, sicer tudi bivšim ujetnikom na tem otoku. Skozi vodenje nam je razkazoval stavbe in pripovedoval o njihovih namenih, ter z nami delil svoje osebne izkušnje na tem otoku.

Po Golem otoku je sledil še ogled otoka Grgur, zopet pod vodstvom prof. Bubinca. Na tem otoku smo imeli tudi čas za kopanje. Okrog 19:30 smo prispeli na otok Krk, od koder nas je čakal dve urna vožnja do restavracije, kjer smo povečerjali in se napotili proti domu. V Komen smo se vrnili ob 1h zjutraj.

21. 08. 2010

Srečanje veteranov KGZ

21. avgusta je potekalo srečanje veteranov Kraške gasilske zveze, ki ga je letos organiziralo naše društvo. Začeli so ob 14 uri.

Veterani so se najprej zbrali v vasi Sveto, kjer jih je pozdravil predstavnik KGZ, PGD Komna, predsednik vaške skupnosti Sveto in pa podžupan občine Komen. Nato je sledil ogled cerkve Sv. Tilna v vasi in pa kratek opis zgodovine vasi, ki ga je predstavil g. Švara Ivan.

Iz vasi Sveto so se veterani odpravili na krajši pohod, ki ga je vodil g. Švara Emil. Med pohodom jim je poveljnik KGZ Boris Budal predstavil požar na Šumki (vzroke, potek gašenja, ugotovitve…) iz leta 2006, g. Zega Alojz pa jim je predstavil gozdove iz svojih bogatih izkušenj gozdarja.

Pohod se je zaključil v Komnu, kjer so veterani v Cirju odigrali turnir balinanja v trojkah. Nato je sledil še turnir v briškoli, ki je potekal v prostorih PGD Komen. Po 19h je sledilo druženje ob dobri hrani in pijači, za vse zmagovalce turnirja v balinanju in briškoli pa so se podelile tudi nagrade.

PGD Komen se zahvaljuje vsem, ki ste se udeležili druženja in vsem tistim, ki so na kakršen koli način prispevali k uresničitvi tega druženja!

19. 06. 2010

Dan zaščite in reševanja v Cerknem

19. junija je PGD Cerkno pripravilo dan zaščite in reševanja, ki je prvi izmed večjih dogodkov, v sklopu obeležja njihove 100 obletnice delovanja.

Na predstavitvi so se predstavile vse službe in podjetja s katerimi sodeluje PGD Cerkno. Predstavila so se podjetja Webo, Mistar, Gasilska Oprema, Stami, Ziegler S. Predstavljene so bile črpalke, zaščitne obleke, obuvala, tehnično – reševalna oprema itd. Gorska reševalna služba Tolmin je predstavila postopek reševanja padalca z drevesa, civilna zaščita pa se je predstavila s svojim oddelkom pirotehnikov. Na prireditvi je sodelovalo več društev iz GZ Cerkno, PGD Nova Gorica z lestvami PGD Idrija in Spodnja Idrija z GVC. PGD Komen (GVGP-2 Bremach) je s poklicnimi kolegi iz ZGRS Sežana (IVECO MAGIRUS) na prireditvi predstavljalo vozila za gozdne požre. Sodelovalo je tudi pobrateno društvo PGD Cerkno iz Žirov. Svoje novo reanimacijsko reševalno vozilo je predstavila Nujna medicinska pomoč zdravstvenega doma iz Idrije. Prireditve so se udeležili tudi taborniki iz Rodu Aragonitnih ježkov iz Cerknega.

PGD Cerkno čestitamo za odlično organizacijo prireditve in hkrati za njihovo prihajajočo 100 obletnico delovanja, ter jim želimo obilo uspešnega dela!

10. 04. 2010

Gasilski turnir v malem nogometu v Ajdovščini

V mesecu Aprilu je Prostovoljno gasilsko društvo Ajdovščina organiziralo turnir v malem nogometu, ki se ga je udeležilo naše društvo.

Start je bil že zgodaj zjutraj in sicer ob 7h izpred gasilskega doma v Komnu. Čez približno eno uro, je bila naša ekipa v Ajdovščini, ter tako imela še približno eno uro za zadnje priprave na turnir, ki se je začel ob 9h in trajal do 15h.

Na turnirju je sodelovalo 8 društev, naš izkupiček pa je bil odlično tretje mesto. Prvo mesto je zasedlo PGD Dornberk, drugo mesto pa so si priborili člani PGD Selo. Po turnirju je vse udeležence čakalo druženje in pa seveda kosilo. Po kratkem praznovanju na Vipavskem so se okrog 18h vrnili v Komen, kjer se je praznovanje nadaljevalo v noč.

V ekipi PGD Komna so sodelovali: Patrik Kosmina, Mito Smrdelj, Denis Dokić, Blaž Turk, Boštjan Ščuka, Miha Abram, Niko Volčič, Matjaž Hribar in Klemen Dokić. Poleg ekipe pa so bili na turnirju še navijači PGD Komna, brez katerih podpore gotovo ne bi prišli tako daleč.

PGD Komen čestita naši ekipi za odlično 3. mesto ter seveda vsem udeležencem turnirja, in pa PGD Ajdovščini za izvedbo turnirja.