PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO KOMEN

Ostali dogodki v letu 2021

24. 12. 2021

VOŠČILO 2022

13. 12. 2021

Namenite del dohodnine gasilcem PGD Komen

Spoštovani,
Gotovo veste, da lahko vsak državljan RS do 1 % svoje dohodnine nameni za podporo
nepridobitnim dobrodelnim organizacijam. To pomeni, da lahko razpolagate z delom
dohodnine, ki drugače ostane v državnemu proračunu. S svojim prispevkom, ki vas dodatno
ne stane nič, lahko veliko pripomorete k delu organizacij, katerih poslanstvo vam je blizu.
Naprošamo vas, da del davčne obveznosti, s katerim lahko sami razpolagate, namenite
Prostovoljnemu gasilskemu društvu Komen in nam s tem omogočite, da tudi mi lahko še
naprej pomagamo vam.

Obrazec za donacijo lahko izpolnite preko spodnje povezave:
https://www.edonacije.com/

13. 09. 2021

Skupščina Kraške gasilske zveze 2021

V ponedeljek 13. septembra 2021 je potekala volilna skupščina Kraške gasilske zveze.

Skupščino je otvoril predsednik zveze, ki je predlagal delovno predsedstvo kateremu je predsedoval predsednik PGD Senožeče. Po izvolitvi delovnega predsedstva so sledila poročila predsednika, poveljnika, finančne službe, predsednikov in predsednic komisij za delo z mladino, članice, veterani, izobraževanje, nadzornega odbora in verifikacijske komisije. Vsa poročila so bila soglasno sprejeta.

Nato je skupščina sprejela sklep o prenehanju mandatov vsem voljenim organom zveze, volilna komisija pa je izvedla volitve za predsednika, poveljnika, člane nadzornega odbora, poveljstva in upravnega odbora zveze. Delegati skupščine so za predsednika izvolili Dimitri Dokića (PGD Komen) in za poveljnika Peter Jerino (PGD Sežana), oba sta bila izvoljena drugič. Po izvedenih volitvah sta predsednika in poveljnika nagovorila skupščino in se društvom zahvalila za zaupanje.

Vse zbrane na skupščini sta pozdravili županiji Občine Divača in Občine Hrpelje-Kozina, župana Občine Komen in Občine Sežana, direktor poklicne gasilske enote ZGRS Sežana in poveljnik OK Regije.

Člani in članice PGD Komen predsedniku, poveljniku in ostalim organom zveze čestitamo in želimo uspešno delo!

31. 08. 2021

Postani gasilec!

V naše vrste PGD Komen ste vabljeni vsi tisti, ki vas zanima delo gasilca in ste pripravljeni pomagati človeku v nesreči, ter tudi tisti, ki vas veseli dobra družba, ter srečevanje in spoznavanje novih ljudi.

Kako postati član ali članica:

VESELI BOMO, ČE SE BOŠ ODLOČIL/A POSTATI GASILEC, GASILKA. VSE KAR VAS BOMO NAUČILI VAM BO KORISTILO V ŽIVLJENJU!

28. 08. 2021

Priznanje Občine Komen za pomoč v S. Makedoniji

Župan Občine Komen mag. Erik Modic je v soboto 28. avgusta 2021 podelil priznanje Prostovoljnemu gasilskemu društvu Komen in Zavodu za gasilno in reševalno službo Sežana, za prostovoljno, požrtvovalno in nesebično pomoč, ki smo jo v avgustu 2021, v okviru mednarodne pomoči, nudili prizadetemu prebivalstvu pri gašenju gozdnih požarov v Severni Makedoniji. Priznanje je v imenu PGD Komen prejel predsednik društva Marko Adamič v imenu ZGRS Sežana pa direktor-poveljnik Blaž Turk.

V imenu PGD Komen se županu Občine Komen mag. Eriku Modic najiskreneje zahvaljujemo za podeljeno priznanje.

30. 07. 2021

Obisk presenečenja v vrtcu Komen

V petek 30. julija 2021 smo gasilci PGD Komen na povabilo vzgojiteljic iz vrtca Komen pripravili presenečenje za otroke. Pred vrtec smo se pripeljali z gasilsko cisterno GCGP-3. Predstavili smo vozilo in opremo, ki je v vozilu in za konec poskrbeli še za vodno zabavo. Otroci so bili nad našim obiskom navdušeni.

23. 07. 2021

Obisk Oratorija Komen

V petek 23. julija 2021 so naše društvo obiskali udeleženci Oratorija, ki ga je organizirala Župnija Komen. V domu smo jim predstavili delovanje gasilskega društva, vozila in opremo, ki jo uporabljamo pri svojem delu. Poleg gasilcev so svoje delo otrokom predstavili tudi reševalci in policisti. V naslednjih dneh smo na enem izmed druženj Oratorija poskrbeli tudi za vodno zabavo z gasilsko cisterno.

12. 07. 2021

Član PGD Komen opravil usposabljanje za poklicnega gasilca

V soboto 9. julija 2021 je v Izobraževalnem centru za zaščito in reševanje na Igu potekala zaključna vaja 28. generacije kandidatov za poklicnega gasilca. Vajo in s tem šestmesečno usposabljanje je uspešno zaključil tudi član PGD Komen Jan Peric, ki je od lanskega leta zaposlen v poklicni gasilski enoti ZGRS Sežana.

Člani in članice PGD Komen Janu čestitamo in želimo uspešno poklicno pot!

07. 07. 2021

Ponovno smo obiskali Poletje na Krasu

Športna gasilska zveza vsako poletje pripravi več dnevni dogodek Poletje na Krasu, letos je dogodek potekal dvakrat.

Drugič smo jih gasilci PGD Komen obiskali 7. julija 2021. Predstavili smo jim gasilsko cisterno GCGP-3 in delo gasilcev.

30. 06. 2021

Obiskali smo Poletje na Krasu

Športna gasilska zveza vsako poletje pripravi več dnevni dogodek Poletje na Krasu. Na dogodku se otroci naužijejo športnih aktivnosti, ustvarjalnih uric, sproščenega druženja in zabave.

Gasilci PGD Komen smo jih obiskali v sredo 30. 6. 2021. Predstavili smo jim gasilsko cisterno GCGP-3 in delo gasilcev. Svoj prispevek k zabavi smo dodali z vodno prho iz vozila in otroke pošteno ohladili.